Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o průběhu plánované inventury našeho skladu, která proběhne od 22. dubna 2024 do 26. dubna 2024. Během této doby může dojít k dočasné nedostupnosti některých produktů a k tomu, že nebudeme schopni vychystávat nové objednávky. V průběhu inventury se budeme snažit minimalizovat všechny možné nepříjemnosti a zajistit, aby byla inventura provedena co nejspolehlivěji a co nejrychleji. Děkujeme za vaši trpělivost a pochopení v této době. Pokud budete mít během inventury jakékoli dotazy nebo potřebujete pomoc, neváhejte nás kontaktovat. Vaše spokojenost je pro nás důležitá. S pozdravem, Tým PetCenter

A jak pojedeme na dovolenou? Vlakem!

Nechce se vám řešit složité dopravní situace, objíždět uzavírky, čekat v kolonách? Nemusíte. Všechno cestování zvládnete příjemně, dokonce si u toho můžete pospat, nebo si dát skleničku. Stačí naskočit na ten správný vlak. Překážkou nemusí být ani pejsek. Jak ho přepravit vlakem?

„Ve vlacích kategorie RJ (Praha - Ostravsko - Košice nebo Praha -  Brno - Bratislava / Vídeň - Budapešť) pejsek musí cestovat v přepravce, která má nepropustné dno a má rozměr spoluzavazadla. Specializované prodejny mají velký výběr takovýchto přepravek, které budou vhodné jak pro cestu pejska či jiného zvířátka, tak i pro umístění ve vlaku. Ve vlacích rychlík RegioJet mezi Brnem - Ostravou a Bohumínem mohou cestovat i pejsci, kteří se do přepravky nevejdou a jsou jen na vodítku a s náhubkem - a to v cenově nejvýhodnější low cost třídě“ vysvětlil tiskový mluvčí RegioJet, Aleš Ondrůj.

Kolik mě to bude stát?

Poplatek za přepravu psa je přitom 30 Kč. Pokud je ovšem pes, či jiné zvíře v uzavíratelné schránce, je jeho přeprava zdarma. Asistenční nebo služební psy (náležitě označené a s průkazem) přepravíte ve všech třídách zdarma. Pes samozřejmě taky nemůže jet sám a po celou dobu jízdy musí být pod dohledem.

Aby se cestování nezvrhlo..

Netrapte ho žízní… Cestujete víc než hodinu? Pak rozhodně nezapomeňte praktickou lahev na vodu. Její výhodou je to, že je skladná a nemusíte s sebou nosit zvlášť ještě misku.

Je váš mazlíček z cestování nervózní?

Zkuste jej uklidnit Alavis Calming, který uklidní cestovní nervozitu. Těsně před cestou je dobré psa vyvenčit a nedávat mu moc pít, to můžete zvládnout až cestou. Ráno před odjezdem také není vhodným časem ke zkoušení nových neosvědčených pamlsků a nových masových konzerv. Servírujte vašemu chlupáčovi raději granule.

 

Zabavte ho!

Nezapomeňte cestou zabavit vašeho miláčka jeho oblíbenými hračkami. Pokud si užívá ty nové, teď je ideální okamžik pro to, udělat mu radost a nechat ho si přežvykovat oblíbenou hračku.

Je venku blátivo?

Před naskočením do přepravky otřete špinavé tlapky. Oba se tak budete cítit daleko lépe. Ideální je k tomu použít vlhčené ubrousky Huhubamboo na tlapky.

Odměňte ho, že to zvládl

Cestování bývá náročné. Pro psa to znamená mnoho nových podnětů, na které mu přitom bráníme reagovat. Nemůžeme ho totiž nechat volně běhat po vlaku tak, jak by si možná představoval. Když to zvládl, udělejte mu radost a odměňte ho dobrotou. Ideální jsou třeba pamlsky od Huhubamboo.

 

Zchlaďte ho!

Kdyby vám mohl váš mazlíček říct, co mu určitě zabalte s sebou na cesty, jednou z prvních věcí, které by jmenoval, by byla chladící podložka. Ať už totiž budete v jakkoliv horké chatce, nebo na břehu rybníka, chladící podložku oceníte vždycky. Pokud začnete cítit potřebu mu ji sebrat a chladit se sami, nastal čas pořídit si další...

Myslete na klíšťata

Klíšťová aktivita se už několik týdnů drží na čísle sedm z desetibodové škály. Sedmička se přitom označuje jako velké riziko. Odborníci doporučují nesedat a nelehat si v prostorech, kde je jsou křoviny, bylinné vegetace nebo na okraji lesa, vodních toků a listnatého mlází. Večer i ráno doporučují prohlídku a případné odstranění klíšťat.  Proti klíšťatům skvěle působí obojek Foresto, pokud upřednostňujete sprej, tak zkuste například Frontline, který funguje skvěle.


Pokud chcete mít aktuální informace o tom, jak s mazlíčky cestovat, přihlaste se dole k odběru novinek a nic vám neunikne.