Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o průběhu plánované inventury našeho skladu, která proběhne od 22. dubna 2024 do 26. dubna 2024. Během této doby může dojít k dočasné nedostupnosti některých produktů a k tomu, že nebudeme schopni vychystávat nové objednávky. V průběhu inventury se budeme snažit minimalizovat všechny možné nepříjemnosti a zajistit, aby byla inventura provedena co nejspolehlivěji a co nejrychleji. Děkujeme za vaši trpělivost a pochopení v této době. Pokud budete mít během inventury jakékoli dotazy nebo potřebujete pomoc, neváhejte nás kontaktovat. Vaše spokojenost je pro nás důležitá. S pozdravem, Tým PetCenter

ANTIPARAZITNÍ STARTER PACK: BEZ ČEHO SE VAŠI MAZLÍČCI NA JAŘE NEOBEJDOU?

Klíšťata, blechy, komáři a další paraziti představují pro vaše milované mazlíčky téměř neviditelnou hrozbu. Můžou zvířata pokousat nebo jim způsobit nepříjemné lysinky, kožní problémy a alergie. Největším nebezpečím jsou ale vážné nemoci.

Vnější paraziti dokáží na mazlíčky přenést třeba lymskou borelióza, demodikózu, klíšťovou encefalitidu nebo babeziózu. Léčba těchto nemocí bývá složitá a velmi náročná. Základem je proto prevence.

S použitím správných antiparazitik můžete s vnějšími parazity pořádně zatočit a boj vyhrát. Pojďme se podívat na to, jací pomocníci by vám s příchodem jara doma neměli chybět.

Obojky

Antiparazitní obojky vaše čtyřnohé kamarády ochrání před blechami a klíšťaty až 8 měsíců. Na všechny teplé měsíce tak máte vystaráno. Obojky jsou vhodné pro ty, kterým vadí vůně antiparazitních sprejů. Stačí je připnout na krk a nesundávat. Mazlíčkům poslouží i jako repelent proti komárům.

Vybírat můžete z obojků značky Foresto, které začínají fungovat už po 24 hodinách. Skvělou volbou je také značka Beaphar, která nabízí navíc i přírodní antiparazitické obojky.

Pipety

Antiparazitní pipety, kapky, nebo spot-on ochrání vaše mazlíčky před parazity až 5 týdnů. Jejich výhodou je jednoduché dávkování i použití. Stačí kápnout na hlavu nebo mezi lopatky a máte vystaráno. Navíc pomáhají zklidnit alergickou reakci na bleší kousnutí. 

Pokud hledáte kapky pro kočky nebo králíky, můžeme doporučit značku Advantage. Jestli máte doma pejska, sáhněte po značce Advantix nebo Frontline

Spreje

Antiparazitní spreje jsou intenzivní funkční ochranou nejen pro zvířata, ale taky pro textil, pelíšky a celou vaši domácnost. Zahubí blechy i jejich larvy a fungují během pár vteřin. 

Doporučit vám můžeme značku Arpalit nebo Frontline. Pokud byste chtěli sáhnout po antiparazitním šamponu, zkuste značku Tropiclean.

Tak, co? Vybrali jste si správné antiparazitikum? Pokud ano, máte z půlky vyhráno! Pamatujte ale, že žádné nemá 100% účinnost. Proto byste měli svého mazlíčka pravidelně kontrolovat.