JAK PEČOVAT O PSÍ POKOŽKU A SRST?

Každý páníček ví, že když se bude o svého pejska dobře starat, čtyřnohý přítel se mu odvděčí velkou porcí lásky! Aby se z té starosti stala čistá radost, přinášíme vám několik tipů na péči o pokožku a srst. Ta je totiž stejně důležitá jako kvalitní strava nebo dostatek pohybu na čerstvém vzduchu.

Kvalitní kosmetika = zdravý a lesklý kožíšek
Při výběru kosmetických produktů pro vašeho miláčka byste měli volit mezi přírodními přípravky nebo přípravky s přírodními extrakty. Ty jsou totiž zárukou kvalitního a šetrného ošetření.
Správný šampon a kondicionér by měl zajistit zdravou pokožku i lesklou srst a odstranit nepříjemné pachy. To vám mohou zaručit třeba šampony od značky TROPICLEAN, na jejíž sortiment platí v dubnu 51% sleva.

Jiný pejsek, jiné potřeby
Péče o srst zahrnuje pravidelné koupání, kartáčování, stříhání drápků i péči o uši a oči. Protože je každý pejsek odlišný, u některých plemen je péče náročnější než u jiných. Z tohoto důvodu je klíčové péči přizpůsobit konkrétnímu typu srsti a potřebám vašeho mazlíčka.

Jak na pejska s krátkou srstí?
Pejska s krátkou srstí stačí občas přejet vlhkým ručníkem. Vyčesávat uvolněné chlupy je třeba až v období línání, které zpravidla přichází dvakrát do roka, a to na jaře a na podzim. K tomu vám skvěle poslouží třeba štětinový kartáč od značky Ferplast. Pokud máte pejska bez podsady, kartáč lze vyměnit za gumovou vyčesávací rukavici.

Jak na pejska s dlouhou srstí?
Pejsek s dlouhou srstí bude k pravidelné péči potřebovat strojky, hřebeny nebo hrabla. V našem sortimentu najdete třeba středně velký vyčesávací kartáč od značky Ferplast, který je vybaven ohnutými drátky z ušlechtilé oceli. Drátky odstraní uvolněné chlupy z podsady rychle a účinně, a tím podpoří růst nových chlupů.

Pokud se poohlížíte po vhodném strojku na úpravu srsti, můžeme doporučit třeba stříhací strojek typu REX od značky MOSER.

Správná péče o pokožku a srst snižuje riziko vzniku kožních problémů, které mohou způsobit třeba vnější paraziti. Ti představují pro naše mazlíčky hrozbu právě s příchodem jara. Pravidelné kontroly psího kožíšku tak jdou ruku v ruce s pravidelnou péčí.