Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o průběhu plánované inventury našeho skladu, která proběhne od 22. dubna 2024 do 26. dubna 2024. Během této doby může dojít k dočasné nedostupnosti některých produktů a k tomu, že nebudeme schopni vychystávat nové objednávky. V průběhu inventury se budeme snažit minimalizovat všechny možné nepříjemnosti a zajistit, aby byla inventura provedena co nejspolehlivěji a co nejrychleji. Děkujeme za vaši trpělivost a pochopení v této době. Pokud budete mít během inventury jakékoli dotazy nebo potřebujete pomoc, neváhejte nás kontaktovat. Vaše spokojenost je pro nás důležitá. S pozdravem, Tým PetCenter

Kapsičky, paštiky, konzervy: Mňamky pro zdravý život

Lahůdková krmiva mají kromě chuti, kterou naši miláčci zbožňují, ještě jednu výhodu: jsou vysoce prospěšná jejich zdraví a kondici. V článku zjistíte, jak konkrétně lahůdková krmiva pomáhají – a jak vybrat pro vašeho pejska nebo kočku to správné. Jen pozor: Připravte se na hodně hltání a mlaskání.

Psi i kočky nejvíc ocení libou vůni masa. Stejně jako u všeho ostatního se ovšem vyplatí podívat se dobře do složení. Kapsičky, konzervy a paštiky se od sebe liší, jedno však mají společné. Měly by osahovat vysoké procento masa doplněné o kvalitní rostlinnou složku - především zeleninu. Rozhodně by neměly obsahovat žádnou sůl, koření nebo dochucovadla a barviva. V těch kvalitních nenajdete ani žádné obiloviny. Při výběru se orientujeme podle složení – hledáme hlavně pojem „maso“ a jeho  % zastoupení. U produktů, které obsahují ve složení „výrobky živočišného původu“, není možné si představit, co vše se pod tímto pojmem skrývá (zda šlachy, odřezky či jakékoli zbytky,….). Výrobky s tímto složením nejsou vhodné pro alergiky a pro zvířata s citlivým zažíváním. Kvalitnější směsi mají v závorce procentuální zastoupení jednotlivých složek.

Kapsičky

Obsahují větší množství šťávy a kousky masa. Samozřejmě záleží na druhu kapsičky, například některé kapsičky od Carnilove jsou trochu hutnější a mají spíše konzistenci paštiky. Obecně ale platí, že kapsičku byste měli z balení vylít do mističky, v záplavě šťávy by měly být i kousky masa. Právě pomocí kapsiček se nejlépe doplňuje voda do stravy, což ocení jak kočky tak psi. Hlavně to pak platí pro psy a kočky, kteří mají problémy s ledvinami.

Konzervy

Konzervy typicky obsahují větší množství masa, najdete v nich také "sósík" či želatinu. Suverénně nejoblíbenějšími konzervami jsou Wellness Core konzervy, které obsahují 95 % masa. Nyní je na našich pultech i novinka určená pro štěňata, která obsahuje to samé kvalitní složení, ovšem je rozemletá tak, aby si s ní snadno štěněčí zažívání poradilo.

Báječné co do chuti, tak i do složení jsou také konzervy ShinyDog a ShinyCat od značky Gimborn. Balení po dvou konzervách většinou vystačí "na přilepšenou" na jeden týden pro menší psy. Tady poznáte kvalitu jednoduše tak, že když jej vyklopíte do misky, vidíte kusy čistého masa. Výhodou konzerv je to, že si snadno vyberte správnou gramáž podle plemene a velikosti psa. Většina majitelů totiž sahá po konzervě, která velikostně vystačí akorát na jednu porci pro jejich miláčka.

Pokud však berete například větší konzervy, které dělíte na polovinu, mějte na paměti, že skladovat by se měly v ledničce.

Konzervy vyhledávají i majitelé psů, kteří se jinak živí takzvaný BARFem. Například na cestování může být pro jejich potřeby skvělá konzerva Vetamix, která obsahuje celou polovinu kuřete.

Paštiky

Paštiky nebo paté většinou znamenají to, že jsou maso a ostatní suroviny dokonale rozemleté. Pro majitele je na paštikách zabalených do klasického obalu příjemné to, že se velmi snadno otevírají i vyklápějí do misky.

Kočičí 70% pravidlo

Když kočka sežere myšku, ptáka, či jiné drobné savce, tak 70 % této pochoutky je voda. Ovšem se suchými granulemi o tuto přidanou vodu přichází. Proto by na to majitelé koček měli myslet a zohlednit tento fakt při krmení. Neznamená to však, že bychom měli domácí kočku krmit pouze konzervami. Čelist koček i psů je stavěná na drcení, navíc žvýkání granulí napomáhá odstraňovat usazeniny a plak ze zubů zvířat.


Pokud chcete mít aktuální informace ohledně zvířecích pamlsků, přihlaste se dole k odběru novinek a nic vám neunikne.