Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o průběhu plánované inventury našeho skladu, která proběhne od 22. dubna 2024 do 26. dubna 2024. Během této doby může dojít k dočasné nedostupnosti některých produktů a k tomu, že nebudeme schopni vychystávat nové objednávky. V průběhu inventury se budeme snažit minimalizovat všechny možné nepříjemnosti a zajistit, aby byla inventura provedena co nejspolehlivěji a co nejrychleji. Děkujeme za vaši trpělivost a pochopení v této době. Pokud budete mít během inventury jakékoli dotazy nebo potřebujete pomoc, neváhejte nás kontaktovat. Vaše spokojenost je pro nás důležitá. S pozdravem, Tým PetCenter

Mýty a pověry o kočkách

Existuje mnoho mýtů a pověr o kočkách, které jsou často neopodstatněné nebo nepravdivé. Některé z nejběžnějších mýtů jsme tak vybrali a popíšeme si je zde:

Kočky škrábou nábytek, protože jsou nevychované nebo neposlušné: Ve skutečnosti kočky škrábou nábytek, protože potřebují obrousit své drápky, aby si je udržely zdravé. Stačí jim však pořídit vhodné škrabadlo a máte po problémech.

Kočky nepotřebují péči a mohou žít samy: Ve skutečnosti kočky potřebují péči a pozornost od svého páníčka, aby se cítily bezpečně a šťastně. Jde o rozšířený mýtus toho, že kočky jsou zcela samostatné, ale není tomu tak. Ačkoliv jsou samostatnější než psi, tak je třeba se jim dostatečně věnovat a zahrnovat je dostatečnou láskou.

Kočky jsou alergenní: Někteří lidé mohou být alergičtí na kočky, ale to je spíše reakce na jejich srst nebo dokonce sliny než na kočky samotné.

Kočky jsou nevěrné: Ve skutečnosti kočky nejsou schopné rozpoznat pojem věrnosti, takže představa o tom, že jsou svému majiteli nevěrné a rády se lísají jinde je poněkud mylná.

Kočky jsou nebezpečné pro děti: Ve skutečnosti jsou kočky velmi milé a pozorné k dětem, pokud jsou správně socializovány a vychovány. Rozhodně nejde o žádné pomstychtivé predátory, kteří využijí každou příležitost k tomu, aby zaútočily.

Kočky jsou tichá zvířata: Kočky mohou být tiché, ale také mohou mručet, vrnět, mňoukat nebo dokonce řvát. Záleží na jejich momentálním i mentálním rozpoložení, ale dokážou být poměrně hlučné, pokud k tomu mají důvod.

Je ale třeba mít na paměti to, že každá kočka je naprosto odlišná a nelze je tak snadno takzvaně házet do jednoho pytle. Toto byly nejčastější mýty o kočkách, které se běžně mezi lidmi šíří a mnohdy dost zbytečně.


Pokud chcete mít aktuální tipy a rady ohledně kočičích trendů, přihlaste se dole k odběru novinek a nic vám neunikne.