Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o průběhu plánované inventury našeho skladu, která proběhne od 22. dubna 2024 do 26. dubna 2024. Během této doby může dojít k dočasné nedostupnosti některých produktů a k tomu, že nebudeme schopni vychystávat nové objednávky. V průběhu inventury se budeme snažit minimalizovat všechny možné nepříjemnosti a zajistit, aby byla inventura provedena co nejspolehlivěji a co nejrychleji. Děkujeme za vaši trpělivost a pochopení v této době. Pokud budete mít během inventury jakékoli dotazy nebo potřebujete pomoc, neváhejte nás kontaktovat. Vaše spokojenost je pro nás důležitá. S pozdravem, Tým PetCenter

Psí hrdinové z Prahy: seznamte se

Neskutečný čich a trpělivost! To spojuje psy ze Záchranné brigády kynologů v Praze. Psí hrdinové absolvují desítky zásahů ročně a zachraňují životy. Najdou člověka podle ztracené zubní protézy a občas jen „o chlup“ uniknou z kolabujících zbytků budovy.

Záchrannou brigádu kynologů v Praze podporujeme granulemi a pamlsky našich privátních značek. A protože nás zajímalo, kde a jak se cvičí budoucí psí záchranáři, absolvovali jsme jejich školení na Střední zdravotnické škole v Ruské, konkrétně na Bezpečnostně právním oboru. Bavili jsme se při praktických ukázkách hledání osob a výcviku, a přitom jsme stihli vyzpovídat pana Roberta Goldweina, který tyto záchranáře vede.

Jak vypadá pracovní den psích záchranářů? (Kolik hodin je nutné věnovat tréninku denně?)

Někdy jdeme na stopu – tam si stačíme sami; někdy jdeme na trénink do lesa, nebo na sutinový trenažér – tam je potřeba parta lidí; někdy cvičíme na cvičáku poslušnost a překážky, a to sami, nebo s našimi instruktory. Často máme v jednom týdnu všechno, je to zkrátka velmi různorodé, přesná hodinová sazba se nedá určit.

Kolik psů jste již vycvičili?

To je velmi těžké odhadnout, historie SZBK sahá do šedesátých let, takže nejpřesnější odpověď je "mnoho". 

Vzpomenete si na nějaký kuriózní případ?

Před asi třemi lety jsme hledali starší paní, která večer odešla z domu a už se nevrátila. Psi se učí, aby označovali předměty s lidským pachem, které najdou na zemi – a pes takhle označil zubní protézu. Od toho místa pak pes šel po stopě až k pohřešované paní, která se našla relativně v pořádku.

Vzpomenete si na nejdramatičtější záchranu?

Před lety v Praze v opravovaném domě, kde bylo několik dělníků, explodoval plyn. Zrovna když pes jedné naší členky označil místo, kde se podle všeho nacházela osoba, ozval se signál k okamžitému ústupu. Pes přiběhl a zbytek domu v tu chvíli zkolaboval. Jinak dramatické je to obecně pokaždé, když se hledaná osoba najde již bez známek života.

Kolik lidí jste už zachránili?

Máme desítky zásahů ročně a jsme vždy rádi, když hledání dopadne dobře. Někoho najít, a tedy zachránit, je samozřejmě ideální, ale naše práce je často také o tom říct, že v daném prostoru nebo v sutinách nikdo není, což je neméně důležité.


Pokud chcete mít aktuální informace ohledně psích hrdinů, přihlaste se dole k odběru novinek a nic vám neunikne.