Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali o průběhu plánované inventury našeho skladu, která proběhne od 22. dubna 2024 do 26. dubna 2024. Během této doby může dojít k dočasné nedostupnosti některých produktů a k tomu, že nebudeme schopni vychystávat nové objednávky. V průběhu inventury se budeme snažit minimalizovat všechny možné nepříjemnosti a zajistit, aby byla inventura provedena co nejspolehlivěji a co nejrychleji. Děkujeme za vaši trpělivost a pochopení v této době. Pokud budete mít během inventury jakékoli dotazy nebo potřebujete pomoc, neváhejte nás kontaktovat. Vaše spokojenost je pro nás důležitá. S pozdravem, Tým PetCenter

Stříhejte drápky jako profesionál

Jaro si žádá dokonalou manikúru! Držte se tohoto jednoduchého návodu a nešlápnete vedle. Vyzkoušejte trik s baterkou a podívejte se, jak elegantně vyřešit chuchvalce mezi prstovými polštářky na tlapkách.

 

Stříhání drápků

Tento úkon je nedílnou součástí života našeho zvířecího společníka, jak ale odhadnout, že je čas na pedikúru? Správnou délku drápků poznáme tak, že zvíře postavíme na rovnou plochu, nejlépe linoleum, nebo beton a když se podíváme na končetiny z boku, drápky by se neměly dotýkat země. Pokud se drápky dotýkají, měli bychom je zastřihnout.

Přerostlé drápy mohou v krajních případech způsobovat dokonce deformace prstů zvířete. Je také větší riziko zatrhnutí nebo dokonce utrhnutí drápku. Pokud si nejsme jisti že stříhání zvládneme sami, měli bychom navštívit veterináře. Pokud stříhání zvládneme sami, tady je pár tipů. Pokud má pejsek či jiné zvířátko světlé drápky, máme to o něco lehčí. Když drápek prosvítíme svítilnou nebo silnější baterkou, lze vidět kde končí cévka uvnitř drápku a tím se můžeme při stříhání řídit. Pokud má zvíře drápky tmavé, jediným vhodným postupem je stříhání po maličkých kouscích.

Když se nám stane, že drápek zastihneme a poteče troška krve, nemusíme panikařit. Stačí vatový tampon nebo vatovou tyčinku přibližně dvě minuty silně tisknout k drápku a krvácení přestane. Výborným pomocníkem v případě zastřihnutí je přípravek Blood - stop, který pomáhá krvácení rychle zastavit. Po zkrácení drápků je také vhodné použít pilníček na ostré zbytky, které mohou po stříhání zůstat, zabráníme tak nepříjemným škrábancům na našich rukou. Stříhání opakujeme v případě potřeby.

 

Jak na srst mezi prstovými polštářky

Důležitou součástí péče o tlapky je i pravidelné vystřihování srsti mezi prstovými polštářky. Pokud jsou packy zarostlé, mohou se tvořit smotky chlupů. Ty jsou pak stejně nepříjemné, jako bodláky a větvičky zamotané mezi prstíky. Stříháním také pomůžeme lepšímu proudění vzduchu a nebudou se tlapky tolik potit a následně zapařovat. Při pravidelné prohlídce tlapek bychom měli věnovat pozornost případným zraněním. Vstupem pro infekci mohou být řezné ranky či popraskaná kůže, proto bychom při jakémkoli zranění navštívit veterináře. Pokud najdeme v prostoru mezi prsty začervenalou, svědivou a páchnoucí pokožku, může to být projev například potravní alergie nebo kožní plísně a neměli bychom tedy odkládat návštěvu veterináře.

 

Tip!

Nebaví vás brát psa do vany po každé procházce venku, jenom kvůli špinavým tlapkám? Otřete tlapky příjemným vlhčeným ubrouskem Huhubamboo. Pokud se na tlapkách objeví prasklinky, zkuste použít regenerativní Trixie mast na tlapky.


Pokud chcete mít aktuální informace ohledně stříhání drápků, přihlaste se dole k odběru novinek a nic vám neunikne.